Geweldige opkomst bij gamenastiek voor senioren in Almelo!

Beweeg & Zo en fysiotherapiepraktijk van Iersel organiseerden donderdagochtend 23 mei en vrijdagochtend 24 mei, in Het huis van Vitaliteit, een kennismakingssessie met gamenastiek, waarbij ook tijd is voor een kop koffie en een gezellig praatje!

30 ouderen kwamen “eens kieken bij gamenastieken”; Sportief, Leuk, Interactief en Met elkaar actief gamen voor grote schermen. Na een kort welkom en uitleg verdeelde de groep zich over de velden en werden vervolgens bij het gamen geassisteerd door gamecoaches met ruime ervaring. Tijdens het bowlen werden er strikes gegooid, er werd gestreden om wie de snelste afdaling op de lange latten kon maken en er werden ook 20.000 lekken gedicht. Het is een manier om met plezier te bewegen voor meer vitaliteit. De games dagen uit en ondertussen wordt gewerkt aan uithoudingsvermogen, spierkracht en balans. Er werd heel wat afgelachen! In de pauze schonken we koffie/thee met een lekkere en gezonde traktatie. Er waren mensen die elkaar na lange tijd weer zagen, een buurvrouw die een buurman motiveerde om ook te komen, twee enthousiaste zussen en ook iemand die zichzelf overwon om over de drempel te gaan en een hele positieve ervaring had. Daar worden we blij van! We kijken terug op twee succesvolle ochtenden en een hele fijne samenwerking. Daarom willen we er graag mee doorgaan!

De leuke foto’s van deze dag vindt u hier!

Bent u ook een senior die weleens iets nieuws wil proberen?

Bij voldoende interesse kunt u in de zomermaanden vanaf 12 juli, 8 weken een vrijdagmiddag van 1300 tot 1600 komen gamen en anderen ontmoeten in het Huis van Vitaliteit, (Voormalig Scheepvaarthuis) aan de Haven Noordzijde 37 in Almelo.

Voor info en opgave kunt u contact opnemen met:

Monique Schuchart

Tel: 06 28817648,

info@beweegenzo.nl

www.beweegenzo.nl