Game, Eet & Match winnaar van de Veerkrachtbokaal van het FNO!

 

Het project Game, Eet & Match van Stichting de Klup Twente, in samenwerking met Beweeg & Zo, werd op 22 januari 2019 gekozen als winnaar van meer dan 100 landelijke initiatieven die werden gesteund door het Fonds Nuts Ohra. Een jaar lang konden we ouderen in Almelo e.o. 1x per maand ophalen van huis, een uurtje laten gamen en laten genieten van een gezonde en lekkere drie gangen lunch. Ouderen vitaal en minder vitaal konden met plezier bewegen voor meer vitaliteit en elkaar ontmoeten. Geweldig dat we deze kans van het FNO kregen en nu weten hoeveel toegevoegde waarden gamenastiek heeft. We hebben daarmee een prachtig concept kunnen realiseren, waar ouderen zelf ook deel van uitmaken. Dat is heel waardevol. Een groot team van vrijwillige coaches, koks en vervoerders maakten dit mogelijk.

Inmiddels is het een vaste activiteit voor 1 mixgroep in het Fun-ie-Fitcentrum van Stichting de Klup Twente in Almelo. Met het winnen van de Veerkrachtbokaal en het daaraan verbonden prijzengeld kunnen we vanaf 16 mei 2019 weer een nieuwe groep GEM opstarten, dit keer voor inwoners van Delden en Goor. De Klup Twente hoopt door subsidie van diverse gemeenten extra groepen te kunnen laten starten.

Het is mijn wens om gamenastiek voor nog meer ouderen mogelijk te maken en daarom heb ik een mobiele gamevariant ontwikkelt waarmee ik op locatie kan komen. Ik wil deze vorm van bewegen en ontmoeten voor ouderen, in Twente “inrollen” bij zorginstellingen, buurthuizen, fysiotherapiepraktijken, sportverenigingen, seniorencomplexen etc.

Voor het behoudt van een goede kwaliteit van leven is blijven bewegen en socialiseren van belang. Gamenastieken is een manier om met plezier te bewegen en als dit in groepsverband plaatsvindt draagt het tevens bij aan het verminderen en/of tegengaan van eenzaamheid. Er  gaat geen dag voorbij of ouderen geven aan hoe dankbaar ze zijn.