Activiteit

Voor wie:

Senioren van 60 tot zelfs 90 +. Iedereen is welkom! Verschil in niveau of beperking? Geen enkel probleem. Gamenastiek is een activiteit die voor bijna iedereen geschikt is!

Wat:

We gaan met elkaar actief gamen voor grote schermen door middel van spelcomputers. We kunnen bijvoorbeeld tafeltennissen, of ralleybal spelen, adventuregames doen en skiën. Iedere week zie ik senioren ( zelfs van 80 + ) met veel plezier een afdaling maken op de lange latten. Hoe leuk is dat?!
Fysieke ongemakken zorgen ervoor dat je niet meer alles kunt doen wat je vroeger juist zo leuk vond. Gamenastiek daagt uit en zorgt ervoor dat je je ongemakken even vergeet. Daardoor wordt bewegen weer leuk en voelt men zich ook niet zo oud.
Geen zware bowlingbal in je handen…. maar een virtuele bal die over de baan rolt en met het juiste effect gooi je ook nog een strike! Stiekem de ander uitdagen en samen lachen om de bal die in het “gutje “ is gerold.

Velen hebben vroeger weleens een potje getennist. Ouderdomsgebreken zorgen er voor dat je soms wat “onvast ter been” wordt, waardoor je afscheid moet nemen van je favoriete sport. Het virtuele tennisveld is veel minder groot maar de beleving niet minder. Een paar jaar geleden daagde ik Elly ( rond de 70 )uit voor een potje. Zij scoorde het winnende punt door mij in te maken met een fanatieke smashbal. Ik gaf haar een hand en feliciteerde haar met de overwinning. Het plezier in haar ogen zal ik niet gauw vergeten en ook niet haar woorden: “Wat mooi dat ik de sport die ik vroeger deed hier weer kan oppakken! “
De vitale senioren zijn heel fanatiek. Zij werken zich letterlijk in het zweet en een bidon en een handdoekje zijn dan geen overbodige luxe! De pauzes zijn nodig om even bij te komen en de inwendige mens te versterken. Het is gezellig en hierbij ontstaan de waardevolle contacten en spin-of naar andere activiteiten.

We werken op deze manier aan het uithoudingsvermogen, de spierkracht, balans en geest! Het helpt ouderdomskwalen op afstand te houden. Doordat we het in een groep organiseren, draagt het bij aan het verminderen van eenzaamheid.
Dat maakt dat gamenastiek SLIM is! Sportief, Leuk, Interactief en Met elkaar.

Er zijn vele mogelijkheden:

➢ GAMENASTIEK: Wekelijks gamen en pauze met koffie/thee.
➢ GAME, EET & MATCH: Gamen en met elkaar lunchen en kennismaken.
➢ PROJECTEN
➢ MAATWERK

Waar:

Ik kom op locatie bijvoorbeeld bij:
Zorginstellingen, sportverenigingen, buurthuizen, fysiopraktijken, seniorencomplexen.
Ik kan de activiteit ook aanbieden op een vaste locatie; Het Fun-ie-Fitcentrum in Almelo.

 

 

Is uw nieuwgierigheid gewekt? En wilt u meer informatie, stuur een mail …… of bel met nummer: 06 – 28817648

 

Meer weten?